Koningsdag 2019

Het is dit jaar het jaar van de Provinciale Staten en waterschappen verkiezingen. Een verworven recht waarbij we onze stem mogen laten gelden en die ons laat zien in welke vrijheid wij hier in Nederland mogen leven.

Er zijn spanningen in ons land, onvrede over het beleid ten aanzien van vele zaken. We zien het dagelijks in onze samenleving onder jong en oud. Verdraagzaamheid lijkt soms ver te zoeken. Toch mogen we stilstaan bij de vrijheid die we nog steeds mogen genieten in ons land, ook al voelen wij ons niet altijd veilig, verandert de wereld om ons heen.

Des te meer reden om onze vrijheid te blijven vieren en gedenken.

Wij willen dan ook graag met u jong en oud onze vrijheid vieren en gedenken. Wij mogen dankbaar zijn dat wij met ons Koningshuis, ‘symbool van vrijheid’ dit mogen doen op Koningsdag en de Nationale Herdenking.

Wij hopen u dan ook tijdens een van de vele activiteiten te begroeten.

Uiteraard staan wij open voor uw ideeën dus schroom dan ook niet om die aan te reiken

Programmaboekje 2019

Het programmaboekje wordt in eigen beheer gemaakt. Hierin staat alle informatie over het programma op Koningsdag en nog veel meer informatie. Bij de inwoners in de woonkern Oldebroek wordt het thuisbezorgd!

Bekijk hier het programmaboekje: Komt z.s.m.

Wanneer de vlag uitsteken?

De vlag, met wimpel, mag tussen zonsopkomst en zonsondergang wapperen en moet bij zonsondergang worden neergehaald. De vlag mag nooit de grond raken of ergens tegenaan slaan. Alleen bij een officiële herdenking wordt de vlag na het spelen van het Volkslied langzaam in top gehesen. Op alle andere plaatsen blijft de vlag halfstok tot zonsondergang.

Meer informatie vindt u op: www.vlaggen.nl/vlaggenprotocol

VRIJDAGAVOND 26 APRIL KONINGSAVOND

Op Vrijdagavond zal er vanaf 19.00 een Run-Bike-Run zijn, dan starten de individuele
deelnemers om 20.30 de duo’s. Mountainbiken en hardlopen. Op het plein zal er muziek
zijn van Hessel & Ineke. Hessel Wijkstra is bekend van RadioNL, en zij zullen er een gezellige
avond van maken. Kom Koningsavond vieren op het Kulturhusplein.

In de nabijheid van het feestterrein is voldoende parkeergelegenheid voor elk type vervoer.
Volg hiervoor de aanwijzingen van de aanwezige verkeersregelaars.

ZATERDAG 27 APRIL KONINGSDAG

OCHTENDPROGRAMMA
09:30—10:00 Chr. muziekvereniging Concordia start vanaf

Kulturhus De Talter

10:00—10:15 Aankomst bij Wooncentrum De Hullen voor de aubade
10:20 – 10:30 Aubade ontvangst en welkom afgevaardigde van het
gemeentebestuur

00:09 – 16:00 Oranjemarkt op het Kulturhusplein
11:00 – 17:00 Diverse attracties

DAGPROGRAMMA
00:09 – 16:00 Oranjemarkt op het Kulturhusplein
11:00 – 17:00 Diverse attracties op het Kulturhusplein,
draaimolen, bad eendenbak, clown etc
10:30 – 16:00 Start van de MTB Streetrace met het open Nederlands
Kampioenschap loopfietsen
15:30 – 16:30 Start stepwedstrijd
12:30 – 14:00 Demo’s dansgroep gymnastiekvereniging SOS
14:00 – 23:00 MTB Oranje Festijn met diverse artiesten waaronder Jannes, Dick
Fijn jr., De Regiotoppers etc.
17:00 – 19:00 Skeelerwedstijd rondom het Raadhuisplein met senioren dames en
heren